Vin

Det bedste af det billigste – de 6 bedste hvidvine til under 100 kr.

Hvidvin - de bedste af de billige

Er du på jagt efter ny og spændende hvidvin til en rigtig god pris? Så læs med her. Vi har nemlig samlet 6 bud på hvidvine, der kan blive dine næste favoritter. Uanset, hvilken vin du vælger fra listen, så er du garanteret en rigtig populær vin til under 100 kr. flasken.

Hvidvinene nedenfor er udvalgt på baggrund af deres vurdering fra en lang række brugere. Vi har således håndplukket de mest populære hvidvine, der koster under 100 kr. stykket. Alle vinene har fået en gennemsnitvurdering på over 4 stjerner ud af 5 mulige. Så der er gode chancer for, at du også vil finde en vin eller flere her på listen, som vil falde i din smag. De er i hvert fald alle anbefalelsesværdige.

Forhåbentlig kan listen give dig inspiration til næste gang du skal købe hvidvin. For det kan nemlig være svært at vide, hvor man skal starte, når man leder efter en ny god vin. Mulighederne er mange og smagsnuancerne spænder bredt. Vi har samlet lidt af hvert og beskrevet, hvad du kan forvente af de enkelte hvidvine. Alle 6 vine har dog det tilfælles, at de rummer masser af velsmag og fås til en rigtig god pris – skål! 

Udforsk de mest populære hvidvine hos VildMedVin →

Clos Saint Antonin, Principaute d’Orange 2017 – 95 kr. – 4,3/5 stjerner

Den første vin på listen er en Clos Saint Antonin, Principaute d’Orange fra 2017. Her får du hvidvin fra en vingård i det sydfranske lavet på druerne Bourboulenc og Chardonnay.

Du kan forvente en smagsprofil, der er citrusagtig og til den tørre side. Vinen vil være et godt valg, hvis du skal have mager fisk, fjerkræ eller vegetarretter på bordet. Skal du servere lidt aperitifs for dine gæster, så er denne hvidvin også et rigtig fint match.

Domaine de Pellehaut, L’Été Gascon Blanc 2020 – 95 kr. – 4,2/5 stjerner

Domaine de Pellehaut, L’Été Gascon Blanc 2020 er en fransk hvidvin fra Gascogne området. Med denne vin får du tropiske og frugtige smagsnuancer i form af pære, abrikos, fersken, ananas og mango. Vinen er både frisk i smag og duft, og samtidig har den en let sødme.

Vinen er et oplagt valg, hvis du skal servere fjerkræ, fyldige fiskeretter eller modne oste. Skal du have en dessert med nødder eller bær på bordet, så vil denne vin også være et godt supplement.

Køb denne hvidvin hos VildMedVin →

Misty Cove, Estate Series Sauvignon Blanc 2021 – 95 kr. – 4,2/5 stjerner

Her tager vi en tur til New Zealand og den sydligste vindyrkningsregion i verden. Vinen er en New Zealandsk Sauvignon Blanc lavet på 100 % Sauvignon Blanc druer.

Smagsoplevelsen er karakteriseret af bl.a. citrongræs, stikkelsbær, passionsfrugt og lime. Vinen har en lækker lysgylden farve og en frisk citrusagtig duft. 

Hvis du byder op til salater/grønt, fiskeretter, gedeost eller lyst kød, så er Misty Cove, Estate Series Sauvignon Blanc 2021 den helt rigtige partner.

Faustino Rivero Ulecia, Albariño 2020 – 99 kr. – 4,1/5 stjerner

Faustino Rivero Ulecia, Albariño 2020 er en meget populær spansk hvidvin. De 4,1 stjerner (ud af 5 mulige), vinen har modtaget i bedømmelse, er baseret på omkring 2000 anmeldelser! Vinen har også modtaget 5 stjerner i anmeldelse fra både vinavisen og ekstrabladet. 

Vinen er lavet på 100% Albariño druer, hvilket er den mest populære og brugte druesort fra Gacilien. Du får stor intensitet i smagen kombineret med både friskhed og sprødhed. Vinen har frugtige smagsnuancer med noter af blomster og urter. 

Denne vin kommer i en meget karakteristisk havblå flaske med en fisk afbilledet på fronten. Og netop fisk er noget denne vin spiller utroligt godt sammen med – ja faktisk kan denne vin serveres til stort set alt godt fra havet.

Cabalié, Blanc 2020 – 67 kr. – 4/5 stjerner

Cabalié, Blanc 2020 er den billigste vin på listen, men det gør det bestemt ikke til nogen dårligere vin. Det er en rigtig god sydfransk vin, der er lavet på 75% Viognier, 20% Colombart og 5% Muscat Blanc druer.   

Druerne er høstet om natten, hvilket gør, at de friske nuancer og aromaer bevares. Du kan forvente en rund smag med masser af friskhed og frugtighed i form af citrus, melon og ananas. 

Vinen bør serveres til frisk fisk, skaldyr eller fjerkræ. Du kan købe vinen for kun 67 kr., så du får rigtig meget kvalitet for pengene, når du køber denne hvidvin.

Oscar Haussman, OH01 Riesling N.V. (Semi Sweet) – 79,95 kr. – 4/5 stjerner

Her får du en populær tysk Riesling, der fra næsten 1200 anmeldelser får en flot gennemsnitscore på 4 ud af 5 stjerner. En stærk indikation på, at du her får en god og velsmagende vin – og så til en rigtig fornuftig pris.

Vinen er frugtig og frisk i smagen med nuancer af citrusfrugter, æbler og karamelliserede citroner. Det er samtidig også en sødmefuld vin, der dog rummer masser af syre, hvilket giver vinen noget friskhed.  

Vinen passer godt til de sene sommeraftenener på terrassen, og vil også gå godt sammen med lette grill- og sommerretter.

Køb denne hvidvin hos Philipson Wine →

Vil du læse om noget andet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed