Vin

Det bedste af det billigste – de 6 bedste rødvine til under 100 kr.

De bedste rødvine til under 100 kr. flasken

Nogle gange leder man efter en ny god vin. Måske trænger man til at prøve noget nyt eller måske vil man gerne finde en rigtig god vin at kunne byde sine gæster.

Men hvilken rødvin er bedst til pengene? Højere pris er nemlig ikke altid lig med en bedre smagsoplevelse. Så hvor skal man starte, hvis man gerne vil finde en rigtig god rødvin til en overkommelig pris?

For at hjælpe dig med at finde den bedste rødvin til prisen, har vi samlet en liste med de 6 rødvine, der har fået den bedste anmeldelse fra en lang række brugere og som samtidig koster under 100 kr. flasken. Du får altså de billigste, bedste og mest populære rødvine, der er på markedet.

Forhåbentligt kan det være startskuddet til at udforske nogle nye rødvine og i sidste ende være en hjælp til at du kan finde nye favoritter. God fornøjelse!

Piccini, 4 Volte 25 Rosso 2019 – 89 kr. – 4,3/5 stjerner

Piccini, 4 Volte 25 Rosso 2019 kommer fra vinlandet Italien nærmere bestemt Piccini Vingården i Toscana. Her får du en fyldig og kraftig syditaliensk rødvin med masser af dybde.

Vinen består af druerne MerlotMontepulcianoPrimitivo og Nero d’Avola. Du kan forvente smagsaromaer i form af bl.a. eg, chokolade og kirsebær. 

Vinen går godt til mad med noget karakter og intensitet såsom mørkt kød. Eksempelvis spiller denne vin godt sammen med lam og oksekød.

Château du Bergey, Cuvée Tradition Fronsac 2019 – 89 kr. – 4,3/5 stjerner

For kun 89 kr. får du en populær og velsmagende Bordeux rødvin, hvilket må siges at være en god pris. Vinen består af 100% Merlot druer og er fra Château du Bergey vingården i Fronsac, Frankrig.

Vinen er kraftig i smagen og samtidig til den tørre side. Du kan forvente en frugtig vin, der ikke er for sød. Særligt mørke og røde frugter såsom blomme, brombær og kirsebær er fremtrædende i smagen.

Denne vin går godt til det meste kød. Den kan serveres både til oksekød, lammekød, vildt, kylling og meget mere.

Vinosia, Orus Primitivo 2021 – 79 kr. – 4,3/5 stjerner

Denne vin er fra Vinosia vingården i Campania, Italien. Den består af 100% Primitivo druer og er en af de lettere vine fra Primitivo. 

Du får her en vin, der er rund og blød i smagen og som har en god og fin sødme. Smagen er karakteriseret af vanilje, eg, chokolade, mørke bær samt noter af skovbund. Eftersmagen er frugtig og sødlig uden at være for gennemtrængende.

Da vinen er en af de mildere Primitivo vine, så er den også bedst egnet til lidt mildere retter. Vinen er et sikkert valg, hvis du skal servere rødvin for dine gæster og den kan også sagtens drikkes, som en hyggevin på terrassen.

Vinen går godt til mad med noget karakter og intensitet såsom mørkt kød. Eksempelvis spiller denne vin godt sammen med lam og oksekød.

Cielo e Terra, Appassionante 2019 – 89 kr. – 4,2/5 stjerner

En vin der har fået 4,2 stjerner ud af 5 mulige fra over 2000 anmeldelser må siges at være en god vin. For blot 89 kr. flasken kan du også prøve denne populære rødvin fra Norditalien.

Vinen består af tørre Corvina Veronese druer og har en fyldig og intens smag med masser af smagsnuancer. Forvent blandt andet noter af sorte og røde frugter samt eg.

Vinen går særdeles godt til svinekød, fyldige pastaretter, grillet rødt kød og derudover modne oste. Du får med garanti høj kvalitet for pengene, når du vælger denne rødvin.

Luna Argenta, Appassite Negroamaro Primitivo 2020 – 75 kr. – 4,2/5 stjerner

Luna Argenta er smagfuld saftbombe med masser af power og intensitet. Vinen består af lokale druer herunder Negroamaro og Primitivo druer. Smagsprofilen minder meget om den man kender fra Amarone.

Med denne vin kan du forvente en duft og smag af svesker, fuldmodne brombær, kirsebær og varme krydderier. Du får masser af velsmag til en rigtig god pris. 

Vinen er et godt match med stege- eller simreretter, der kræver en vin med noget power og dybde. Kødretter med okse, lam eller grillkød vil også spille godt sammen med denne vin.

Codici, Masserie Primitivo 2019 – 69 kr. – 4,2/5 stjerner

Med sine 4,2 stjerner ud af 5 mulige fra over 3000 anmeldelser, må man sige, at dette er en populær og velsmagende vin ifølge mange. Læg dertil, at det er den billigste vin på listen, så må dette siges at være en god vin til prisen.

Du får en rubinrød syditaliensk vin fra Puglia i Italien. Vinen består af 100% klassiske Primitivo druer, og du kan forvente smagsnuancer såsom blommer, brombær, tobak, mørk chokolade og eg. 

Codici, Masserie Primitivo 2019 er også en alsidig vin, der passer godt til både oksekød, svinekød, lammekød og italienske klassikere såsom pasta, lasagne eller pizza. Den er derfor et godt valg næsten uanset, hvilken ret du skal have på bordet.

Vil du læse om noget andet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed