En romsmagning er en perfekt måde at udforske forskellige typer af rom på og få indblik i deres historie. Det er et sted hvor man kan prøve sig frem med smagene og finde nye favoritter. Romeksperter vil stå klar til at fortælle dig alt hvad der er værd at vide om forskellige typer af rom, fremstillingsmetoder, ingredienser og meget mere.

I Danmark har vi mange gode romsmagninger og events, hvor du kan smage forskellige varianter af rom. Hvis du er interesseret i at prøve at deltage i en romsmagning, så finder du her på siden nogle af de aktuelle romsmagninger i Danmark. Vi tilføjer nye romsmagninger til siden løbende, så hold øje med siden eller tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du ikke vil gå glip af et event nær dig.

Hvad er en romsmagning?

En romsmagning giver dig muligheden for at smage en masse forskellige typer rom og lære meget mere om denne klassiske spiritus. Mange mennesker nyder en god rom, men få ved, hvad der definerer denne drik. Der er to hovedtyper af rom – hvid og mørk. Ældningsprocessen er forskellig fra hvid til mørk rom, hvilket giver dem forskellige farver og forskellige smage. Hvid rom er normalt lettere i smagen, mens mørk rom har en dybere, mere intens smag. Ved at deltage i en romsmagning kan du udforske de forskellige varianter inden for lyse og mørke rom, og finde din personlige favorit (eller favoritter).

Rom findes ofte i cocktails som en slags base spiritus. Lækre cocktails såsom strawberry daiquiri, piña colada, mojito, mai tai og rum Manhattan er alle basereret på forskellige typer af rom. Ved at deltage i en romsmagning kan du blive klogere på, hvordan man skaber den perfekte cocktail med rom, og hvilken romtype, der passer til din yndlingsdrink. Rom kan også nydes alene eller med is, hvilket du også får chancen for at prøve til en romsmagning. Uanset hvordan du drikker det, vil en god rom give dig en behagelig smagsoplevelse.

Læs også: De 5 bedste drinks med rom

Romsmagning i Danmark

I Danmark laver flere destillerier også rom – faktisk så god rom at nogle destillerier har vundet priser for det. Og det synes vi selvfølgelig du skal have muligheden for at prøve, og derfor har vi også prisvindende dansk rom blandt vores mulige romsmagninger. Tager du til en romsmagning kan du også prøve forskellige varianter af rom og opleve, hvilke forskelle der er i duften og smagen, når man sammenligner lyse varianter med mørkere varianter af rom.

Med i de fleste romsmagninger i Danmark følger der også en rundvisning i destilleriet. Så hvis man er interesseret i hvordan fremstillingen af rom foregår, så er en romsmagning en oplagt mulighed for at lære mere om det. Gennem en romsmagning kan man få et indblik i alle processerne bag rommens tilblivelse, herunder både fermentering, destillering og lagring.

I Danmark kan du også komme til en noget speciel romsmagning og gå ombord på romskibet Mira ved Limfjorden, og smage skibsrom lavet som handelsmændene gjorde det for over 200 år siden. Skibsrommen er lagret i egetræstønder og udsat for konstante bølgeskvulp, hvilket giver en romsmag, der er helt unik og i særdeleshed et besøg værd.

Greattaste fællesskabet – for dig der elsker smagninger

Vil du være med i klubben for god smag?
Du er det helt rette sted. Det koster dig ingenting, til gengæld får du hver uge tilsendt et nyhedsbrev om spændende nye smagninger, vores nye indhold, udstyr til at afholde smagninger og meget mere.

Du får også mulighed for at deltage i en konkurrence eller to, kun for vores medlemmer. Vi garanterer dig, at du bliver fri for spam.

Vil du læse mere om fællesskabet for smagsentusiaster? Så klik her.