Er du vild med vin og har du lyst til at deltage i en vinsmagning, hvor du kan prøve noget nyt, få mere viden om vin og lære om processerne bag vinproduktion? Så skal du gå på opdagelse i nogle af Danmarks spændende vinsmagninger, som vi har samlet for dig her på siden.

Vinsmagningerne er perfekte som arrangement for vennegruppen og vinelskerne. De byder med garanti på nye og spændende smagsoplevelser, som du kan blive inspireret af når du skal vælge vin fremover. Vi opdaterer løbende siden med nye vinsmagninger i Danmark.

Hvad er en vinsmagning?

En vinsmagning er en begivenhed hvor nøje udvalgte vine smages og diskuteres i fællesskab. Det giver folk mulighed for at opleve og diskutere vine fra forskellige dele af verden, samt at prøve helt nye smagsoplevelser. Ved vinsmagninger er vinene ofte grupperet efter typen, f.eks. hvidvin, rødvin og rosévin. Derefter smages vinene én eller flere gange, alt afhængig af vinsmagningen.

Ved en vinsmagning vil en sommelier ofte fortælle mere om vinene, hvilken region de kommer fra, hvordan de er skabt og hvilken drue, der ligger bag. Vinsmagninger giver vinkendere og vinelskere mulighed for at udvide deres horisont, ved at smage vin fra forskellige områder samt genopdage vine, der allerede er kendte. At deltage i en vinsmagning er en oplevelse og den er særligt god at dele med gode venner, kollegaer eller kæresten.

Vinsmagninger kan være en hyggelig aften med vennerne, eller det kan være en mere formel affære. Uanset om man er til den ene eller den anden type vinsmagning, så findes der helt sikker en vinsmagning i Danmark, som du vil nyde at deltage i.

En vinsmagning består typisk af en vært eller værter, samt 5-20 vinelskere. Værterne vil have forberedt sig på vinene, der skal smages. De vil fortælle mere om vinene og hjælpe dig med at finde nye favoritter. Du vil også lære om de forskellige vines dufte og smage og blive klogere på, hvordan man bedømmer kvaliteten af en vin.

Ud over vinen, vil værterne typisk også servere lidt lækkerier som ost, vildt eller caviar. Denne del af vinsmagningen vil ofte også inkludere viden om hvordan forskellige typer af vin komplementerer mad. Det gør dig bedre rustet til at vælge de rigtige vine fremadrettet og tilpasse vinmenuen, så den er nøje afstemt med maden. Det er vi sikker på, at både du og dine gæster vil blive glade for. For til god mad hører sig et godt glas. Det er også muligt at kombinere en vinsmagning med en middag. Det giver anledning til at komme vidt omkring i vinenes verden, da der bliver serveret forskellige vine til de forskellige retter.

Vinsmagning i Danmark

I Danmark er vi så heldige, at vi har masser af fantastiske steder, der i løbet af året arrangerer spændende vinsmagninger, som alle kan deltage i. Der er vinsmagninger inden for både rødvin, hvidvin, rosévin og portvin. Og det er muligt at smage vin fra hele verden, både fra de store kendte vinlande men også fra små mere ukendte vinperler. Der er helt sikkert en vinsmagning for enhver smag, og der er med garanti også mulighed for at prøve noget nyt.

I Danmark kan du også komme helt tæt på vinbondens arbejde med en vinsmagning på en vingård. Både Guldbæk Vingård i Nordjylland, Stokkebye Vingård i Nyborg og Dyrehøj Vingård i Kalundborg er vingårde i Danmark, hvor du kan opleve vinmarkerne og smage god vin lavet i Danmark. Det er også muligt at komme til vinsmagninger i byen på barer og restauranter og blive kyndigt guidet af sommelierer, der har stor viden om netop de vine i skal smage og blive klogere på – så uanset om du har lyst til at prøve en vinbar i byen eller at komme helt tæt på vinproduktionen med et besøg på en vingård, så har vi oplevelsen til dig.

Læs også:

Greattaste fællesskabet – for dig der elsker smagninger

Vil du være med i klubben for god smag?
Du er det helt rette sted. Det koster dig ingenting, til gengæld får du hver uge tilsendt et nyhedsbrev om spændende nye smagninger, vores nye indhold, udstyr til at afholde smagninger og meget mere.

Du får også mulighed for at deltage i en konkurrence eller to, kun for vores medlemmer. Vi garanterer dig, at du bliver fri for spam.

Vil du læse mere om fællesskabet for smagsentusiaster? Så klik her.