NyhederSmagninger

Skab en fremragende aften: Hold din egen hjemmesmagning

Sådan laver du din egen hjemmesmagning

Står du og har lyst til at samle venner eller familie til en god aften? Så vil vi anbefale dig at afholde din egen hjemmesmagning.

En smagning er en fantastisk måde at skabe en god aften med lidt anderledes oplevelser end hvis man “bare” inviterer på middag. Her bliver omdrejningspunktet snakken omkring de smage, der opleves når man skænker en ny øl, vin, whisky, rom eller gin op i glasset.

Fordelen ved at ville holde en smagning er desuden, at man helt selv kan vælge hvad, der skal i glassene. Dermed kan man tilpasse det til hvad selskabet er mest til. Er rødvin det der foretrækkes, så fokuserer man på det – er det en sommersmagning på terrassen, så er det måske mere hvidvin og rosé man skal smage på.

Vin er nok det typiske man ville gå med, men det er naturligvis helt op til ens præferencer. Der kan også sagtens laves en hjemmesmagning med øl, whisky, gin, rom, cider, cocktails eller noget helt sjette. Generelt skal der faktisk ikke så meget til. Man behøves ikke at smage på otte forskellige slags, man kan sagtens nøjes med tre eller fire.

Hvad skal man købe til en hjemmesmagning?

Når du skal holde en hjemmesmagning, så er det selvfølgelig drikkevarene, der er i fokus. Det vigtigste er at du får valgt noget, som du og dine gæster har lyst til at smage på. Skal du have vinklubben på besøg, så er det nok nærliggende at fokusere på vin og ikke whisky.

Hvad du skal vælge afhænger selvfølgelig også meget af din viden om det der skal drikkes. Hvis du har meget erfaring, så bør du trække på denne når du vælger. Der er selvfølgelig også den mulighed, at du kan forhøre dig hos en fagmand. Der er ikke noget i vejen for at gå ned til den lokale vin- eller spiritusforretning og spørge dem til råds – de vil helt sikkert gerne hjælpe dig.

Køb ind til din smagning hos VildMedVin
Hvis du skal købe ind til din hjemmesmagning, så har vi et par anbefalinger til dig. Den første er VildMedVin. Selvom navnet antyder at det kun handler om vin, så kan VildMedVin også meget andet. Her kan du få alt til din smagning, uanset om du er på jagt efter vin, whisky, øl, rom, gin eller noget helt andet – der er noget for enhver smag.

Er du specifikt på jagt efter vine, så lyder der også en stor anbefaling til smagekasserne hos VildMedVin. De dækker dog kun vin, men der er tilgengæld hele 109 forskellige, så der er selvsagt lidt for enhver smag. De har gjort arbejdet for dig og valgt vine, der passer godt sammen til en smagning, i kategorier som rødvin, hvidvin, rosévin og mousserende vin. For bare 300 kr. er du faktisk godt på vej mod at afholde din egen vinsmagning.

Smagekasser hos Smageklubben
Kan du godt lide idéen om en smagekasse, hvor du ikke selv skal ud og vurdere hvad der skal indgå i din smagning, så er Smageklubben en anden mulighed. Her finder du, modsat hos VildMedVin, smagekasser indenfor mange typer af spiritus og mængderne er tilpasset det man skal bruge til de fleste smagninger.

Du kan købe smagekasser med både whisky, gin, rom, tequila og cognac. Det der er rigtig smart ved Smageklubben er, at man i kasserne får 100 ml af hver spiritus i kassen. Man slipper altså for at skulle købe hele flasker, hvilket ofte er lidt voldsomt når det gælder spiritus. I stedet kan man måske finde sine nye favoritter og så efterfølgende købe en hel flaske af dem.

Der er masser af spændende muligheder hos Smageklubben. Er i mest til whisky, så kan i f.eks. prøve en Game of Thrones smagekasse. I kan også prøve en såkaldt “Kill Corona” kasse, som både indeholder whisky, rom, cognac og gin. Der kan også købe 100 ml flasker enkeltvis og dermed er det muligt at man selv kan sammensætte sin smagekasse.

Hvad skal du huske til din hjemmesmagning?

Smagninger, især dem der foregår hjemme, kan komme i mange former og størrelser. Det kan derfor være lidt svært, at sige præcist hvordan du skal gøre for at skabe den perfekte hjemmesmagning. Vi vil dog alligevel komme med et par generelle tips, som du måske kan have for øje, når du skal være arrangør.

Antallet af vine etc. der skal smages
Det kan sikkert være fristende at finde en helt masse forskellige vine, whiskyer eller rom, der skal på bordet til din smagning. Vi vil dog anbefale at man holder sig til et niveau, der hedder 3-5 forskellige og max 8. Det kan hurtigt gå hen og blive for meget. Jo længere man kommer, jo mindre opfanger man de forskellige smagsnuancer – men antallet afhænger selvfølgelig også af formålet med smagningen 😉

Rækkefølgen på det, der skal smages
Det kan være en god idé, at tænke lidt over hvilken rækkefølge man smager tingene i. Det kan bliver for meget for vores smagsløg, hvis man starter med noget meget kraftigt og tungt, så det anbefales at man starter med det lidt lettere, som måske har mere syre.

Maden til smagningen
Hvis man tager ud og deltager i en smagning så vil man ofte opleve, at der følger lidt mad eller snacks med. Har du samme plan for din hjemmesmagning, så er det vigtigt at overveje hvad for noget mad, der passer godt til det i skal smage på.

Udstyr til smagningen
Man må aldrig gå ned på udstyr. Det er selvfølgelig vigtigt med de rigtige glas og det helt rigtige udstyr, så smagningen kan blive en bragende succes.

Temperaturen på det, der skal smages
Temperaturen kan være en afgørende faktor, når det gælder om at få alle smagsnuancerne frem. Forskellige typer af alkohol og spiritus kræver forskellige temperaturer, for optimal aroma og smag. For whisky og rom siger man ofte at det skal være 12-17 grader, hvor rødvin skal være 16-18 grader og hvidvin, 10-12 grader.

Vi håber at du har fået mod på at holde din helt egen hjemmesmagning!
Dette indlæg har forhåbentligt givet dig mod på at afholde egen hjemmesmagning. Vi garanterer dig at det blive en god aften med masser af snak om smage, dufte og andre gode historier.

Vil du læse om noget andet?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed